HomeKennisbankHoe installeer je een Facebook Pixel?

Hoe installeer je een Facebook Pixel?

Hoe installeer je een Facebook Pixel?

Het installeren van een Facebook Pixel is een belangrijk proces, alle advertenties worden namelijk (aan mensen) getoond op basis van data. Deze data komt ook deels uit je website. Daarom is het essentieel om correct je Facebook pixel op je website te implementeren. 

Waar kan je jouw Facebook Pixel vinden

Stap 1: Je Facebook Pixel kan je vinden in de businessmanager van Facebook, ga naar https://business.facebook.com/. Je ziet als je ingelogd bent een overzicht van de bedrijven die je beheert. Selecteer het desbetreffende bedrijf en klik daarna op het hamburger menu (zie punt 1 in de onderstaande afbeelding) en daarna op “alle hulpmiddelen” (punt 2) en daarna op “Pixels” (punt 3).

Stap 2: In dit scherm kan je jouw Pixels managen en de werkbaarheid controleren. Om een nieuwe pixel toe te voegen klik je op de blauwe knop “Nieuwe gegevensbron toevoegen”.  

Stap 3: Geef de Pixel een herkenbare naam zodat je de Pixel gemakkelijk kan herkennen en voer de url in van je website. Hierna is je Pixel direct klaar voor gebruik, je kan bijvoorbeeld de code doorsturen naar een webmaster of je kan de Pixel zelf implementeren door middel van de tutorial hieronder.

Wanneer je de Facebook Pixel correct geinstalleerd hebt, wordt deze door middel van een groen teken als actief weergegeven in de advertentie manager. Mocht er nog geen activiteit op de website zijn of is de Pixel niet juist geïnstalleerd, dan wordt deze rood weergegeven.

Waar vindt je de Facebook pixel?

Facebook Pixel installeren op WordPress

Stap 1: Ga naar https://wordpress.org/plugins/pixel-caffeine/ en klik op download om de Facebook Pixel plugin te downloaden. 

Stap 2: Login op je WordPress website, ga naar plugins en klik op de knop “upload plugin” en selecteer je plugin “Pixel Caffeine”. Klik na het uploaden op “activeer plugin” of “activate plugin”. Je upload nu de Facebook Pixel plugin genaamd “Pixel Caffeine”.

Stap 3: Wanneer je de plugin activeert, wordt je geleid naar de pagina van de plugin. Klik hier op de groene knop “SET UP NOW”

Stap 3 - pixel caffeine

Stap 4: Klik op de blauwe knop “Facebook connect” nu ga je jouw Facebook advertentie account koppelen aan je website. Je moet inloggen via je persoonlijke advertentie account, daarna krijg je de optie om het juiste bedrijf en pixel (die je eerder hebt aangemaakt) te selecteren.

Stap 4: connectie maken met je Facebook pixel

Stap 5: Klik op “Apply”, nu is jouw Pixel correct geïnstalleerd. Je kan dat controleren in je Pixel die je kan vinden in je Facebook bedrijfsmanager. 

Mocht je er niet uitkomen of je heb meer vragen over de Facebook pixel of over Facebook ads. Dan kan je contact opnemen via de contact pagina.

Bedrijven die aan de slag willen gaan met het gebruik van de Facebook-pixel voor advertentiecampagnes vinden in dit artikel een stapsgewijze uitleg over het opzetten van Facebook campagnes.

Facebook Pixel installeren op Shopify

Stap 1: Login op shopify en ga naar de desbetreffende webshop.

Stap 2: Ga naar online store en dan naar Preferences.

Stap 3: Vul onder Facebook Pixel ID het ID in van de Pixel, die je hebt aangemaakt met de tutorial bovenaan deze pagina
Uitleg Facebook pixel installeren op een Shopify website

Sparren over
je business?

Plan een strategiesessie in